понеділок, 14 липня 2014 15:42

"Європа продає Україну Путіну" - Балога

"Європа продає Україну Путіну" - Балога
Фото: www.ntv.ru

Вчорашнє публічне обіймання Ангели Меркель із російським "другом" свідчить лише про одне – ЄС прийняв остаточне рішення про продаж України і навіть домовився про ціну. І час для торгів вибрано дуже вдало – західні політики переходять у мертву політичну фазу і навіть на неприховане військове вторгнення будуть реагувати максимум мовою заяв.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав український політик, екс-глава АП Віктор Балога.

"Хочу нагадати, що саме у "курортний" політичний сезон у серпні 2008 року російські танки із триколорами стояли під Тбілісі. І конкретні дії для захисту Грузії робили лише США, Польща, Україна і держави Балтії. Всі інші переймалися лише одним – як не образити московського царя.

Часу щоб переконати Захід вплинути на агресора, запровадити санкції і захистити не лише Україну, але й себе – фактично не залишається. Остаточне рішення буде прийнято вже післязавтра на зустрічі лідерів ЄС", - пише політик.

На думку Балоги, українці повинні відреагувати на це акціями протесту під посольствами країн ЄС у Києві та в столицях Євросоюзу з вимогою "не продавайте Україну Путіну".

"Українська дипломатія має говорити із лідерами ЄС дуже жорсткою мовою у кожному питанні що стосується нашої безпеки. І не лише переконувати їх та демонструвати картинки на підтвердження військовою агресії РФ (це очевидно навіть для малих дітей), але й вимагати реального захисту: санкцій третього рівня, військової допомоги і миротворців ООН та ОБСЄ (без участі росіян)", - переконаний політик.

Балога закликає перестати сподіватися на Захід, "який завжди буде змінювати свою позицію залежно від настроїв Кремля" і забути про всі миротворчі і немиротворчі плани.

"План зараз має бути лише один – План оборони від агресії РФ. А це – негайне повернення в Україну всього нашого миротворчого контингенту, завантаження "у три зміни" підприємств оборонного комплексу, мобілізація, будівництво другої лінії оборони", - вважає екс-глава АП.

За його словами, українська влада не вміє або не хоче захищатися від агресора.

"За останній місяць, поки урядова команда готує плани і концепції посилення кордону, можна було замінувати і затягнути колючим дротом щонайменше півтори тисячі кілометрів кордону із РФ, який ми зараз контролюємо. І це – лише один із прикладів невміння і небажання захищатися від агресора. Тому влада має реально почати працювати на захист України. І розуміти, що зараз кожен день бездіяльності, порожніх розмов із деякими друзями і кожен день затягування із реальним захистом нашої держави – це лише посилення Кремлю і втрата українських позицій", - переконаний Балога.

Зараз ви читаєте новину «"Європа продає Україну Путіну" - Балога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі