середа, 31 серпня 2022 06:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо ви за Путіна – краще сидіть удома: Кулеба прокоментував заборону віз для росіян

Якщо ви за Путіна – краще сидіть удома: Кулеба прокоментував заборону віз для росіян
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловивмся за заборону віз для росіян. Фото: Українська правда

Україна наполягає, щоб росіян позбавили віз до ЄС.

Прихильники Путіна та його агресії вдало поєднують любов до своєї країни, що зневажає Європу, з подорожами й відпочинком цією ж Європою, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Якщо ви за Путіна – сидіть удома й насолоджуйтеся Росією, а не використовуйте Європу для своїх благ, водночас ходячи у футболці з літерою Z, і прославляючи Путіна", – наголосив міністр.

Це питання також поваги європейців до себе. Насправді вони підтримують агресію не лише проти України, але й, по суті, проти Європи.

Колективна відповідальність, коли всі винні через дії однієї людини – це неправильно, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовчазні росіяни відсиджуються в Європі – Зеленський

Кулеба пропонує зберегти "вікно можливостей" для справжніх опозиціонерів і дисидентів. Наприклад, зберегти для них можливість виїзду до ЄС з гуманітарних причин або за процедурою набуття статусу біженця.

"Коли на вулицях беруть інтерв'ю і вони розказують, що "все правильно, так і треба" – це теж Путін? Ні, це все конкретні росіяни, які поділяють його політику", – зауважив міністр.

Тому він підсумував, що називати цю війну "проблемою Путіна", а не проблемою російського суспільства, яке поділяє в більшості погляди свого президента, – це самообман.

Також Кулеба сказав, що громадяни Білорусі мають також позбутися віз до Європи, оскільки їхня країна є співучасником злочинної агресії.

У ЄС розглядають різні ідеї щодо зміни порядку видавання віз росіянам.

Обговорюють можливість виключення російської молоді з-під будь-яких обмежень.

Країни Балтії, Чехія, Фінляндія та Польща наполягають на повній забороні видавання віз росіянам, а Чехія, Естонія та Фінляндія вже наполягають на односторонніх обмеженнях для російських туристів, не чекаючи на рішення ЄС.

Водночас Франція та Німеччина, а також міністерство закордонних справ ЄС висловили побоювання щодо ізоляції російських дисидентів і громадянського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Якщо ви за Путіна – краще сидіть удома: Кулеба прокоментував заборону віз для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі