середа, 11 вересня 2013 13:02

Якщо не буде 300 голосів, Янукович може зробити референдум - Кравчук про зміни в Конституції

Якщо не буде 300 голосів, Янукович може зробити референдум - Кравчук про зміни в Конституції
Леонід Кравчук. Фото: lenta-ua.net

Питання внесення змін до Конституції України можуть бути винесені на референдум.

Про це написав перший президент України, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук у своїй колонці на Forbes.ua.

Він нагадав для внесення змін до Основного закону необхідно 300 голосів парламентаріїв.

"Але може настати момент істини, коли Рада в силу своїх політичних амбіцій не зможе прийняти зміни, і це буде не дивно. Члени опозиції у свій час відмовилися увійти до складу Конституційної асамблеї. Тому набрати 300 голосів у нинішньому складі парламенту буде складно" , - підкреслив він.

Якщо парламент не дасть 300 голосів, то, користуючись V розділом діючої Конституції, "президент може виносити питання внесення змін до Основного закону на всеукраїнський референдум, результати якого тепер депутати не зобов'язані імплементувати", - відзначає перший президент.

Кравчук розповів, що постійно зустрічається з Януковичем для обговорення концепції проекту змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не може сам ухвалити рішення про лікування Тимошенко за кордоном - Кравчук

"У процесі роботи над документом ми постійно зустрічаємося з Віктором Януковичем, главою його адміністрації Сергієм Льовочкіним і з радником Андрієм Портновим. Янукович не нав'язує своїх думок, ми обговорюємо варіанти. Після того як проект концепції змін буде остаточно затверджений більшістю членів асамблеї, ми подамо його на розгляд В.Януковичу", - написав він.

Глава Конституційної асамблеї зазначив , що у громадян також буде можливість ознайомитися проектом концепції змін - він буде розміщений на сайті асамблеї , буде ініційовано його широке обговорення .

Нагадаємо, 21 лютого 2011 року президент Віктор Янукович своїм указом затвердив створення Конституційної Асамблеї для підготовки змін до Конституції України. Чинна влада сподівається внести нові корективи до головного закону держави. Асамблею очолив екс-президент України Леонід Кравчук.

До її складу входить 94 депутати-експерти.

Зараз ви читаєте новину «Якщо не буде 300 голосів, Янукович може зробити референдум - Кравчук про зміни в Конституції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі