субота, 06 травня 2023 00:06

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС виділив Україні €1 млрд на закупівлю боєприпасів

ЄС виділив Україні €1 млрд на закупівлю боєприпасів
ЄС виділив допомогу Україні. Фото: Європейська правда

Рада Європейського союзу ухвалила рішення про виділення €1 млрд з Європейського фонду миру в межах своєї ініціативи щодо забезпечення України артилерійськими боєприпасами.

ЄС профінансує надання ЗСУ артилерійських снарядів калібру 155 мм і в разі потреби – ракет, які спільно закуплять країни-члени ЄС у європейській оборонній промисловості, повідомила пресслужба Ради ЄС.

Кошти спрямують виробникам у ЄС та Норвегії. Компоненти для виробництва можуть закуповувати й за межами цих країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

€1 млрд виділять додатково до такої самої суми, спрямованої на компенсацію військової допомоги Україні державам-членам ЄС. Її Рада Євросоюзу затвердила ще в середині квітня.

"Разом із попереднім рішенням про швидке надання боєприпасів із наявних запасів ми виділяємо €2 млрд на цю мету, що збільшує загальну військову підтримку України з боку ЄС до €5,6 млрд", – прокоментував представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Шведське головування у Раді ЄС підтверджує, що посли схвалили рішення про допомогу в рамках Європейського фонду миру для підтримки Збройних сил України у розмірі €1 млрд для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Країни ЄС пообіцяли поставити Україні боєприпаси вартістю €2 млрд, написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «ЄС виділив Україні €1 млрд на закупівлю боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі