субота, 30 січня 2021 22:25

ЄС вітає рішення про виділення Україні 117 тис. доз вакцин

ЄС вітає рішення про виділення Україні 117 тис. доз вакцин

Європейський Союз вітає рішення про виділення Україні 117 тис. доз вакцин від Covid-19 виробництва компаній Pfizer/BioNTech в рамках механізму COVAX.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні на сторінці у Facebook.

"COVID-19 став безпрецедентним викликом для усього світу. Коронавірус впливає на наше здоров'я, роботу, родини та якість життя. Вакцинація відіграє ключову роль у перемозі над пандемією. Жоден із нас не знаходиться в безпеці, доки безпека не гарантована для всіх. Засновуючись на принципах Team Europe, Європейський Союз із гордістю підтримує зусилля COVAX із забезпечення наших партнерів вакциною, і Україна стала однією із перших таких країн", – зазначив Матті Маасікас, голова представництва ЄС в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко розповів коли і скільки вакцин отримає Україна

За його словами, ЄС спільно з іншими міжнародними партнерами працює над тим, аби підтримати запуск вакцинації в Україні в лютому.

Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром охорони здоров'я Максимом Степановим імунізацію від коронавірусу, яку заплановано розпочати в лютому. Очільник держави заявив, що вакцинація проти коронавірусу буде безкоштовною.

Зараз ви читаєте новину «ЄС вітає рішення про виділення Україні 117 тис. доз вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі