понеділок, 29 вересня 2014 20:13

Екс-глава СБУ Якименко є підозрюваним номер один у справі про розстріли на Майдані - Наливайченко

Екс-глава СБУ Якименко є підозрюваним номер один у справі про розстріли на Майдані - Наливайченко
Олександр Якименко Фото: vinnitsaok.com.ua

Головним підозрюваним у розстрілі в центрі Києва в лютому цього року є колишній керівник спецслужби Олександр Якименко, що втік із країни. Про це заявляє глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"За тими, хто стріляв на Майдані, всі матеріали знаходяться зараз у Генеральній прокуратурі (...) Все, що стосується Служби безпеки часів попереднього керівника... ті керівники, в тому числі на рівні першого і, сподіваюся, останнього в історії спецслужб зрадника - самого керівника спецслужби Якименка, який втік разом з багатьма матеріалами, в тому числі про планування злочину по розстрілу людей у центрі Києва, - це підозрюваний номер один", - розповів він в інтерв'ю телеканалу "112. Україна" в понеділок.

За словами Наливайченка, кримінальні виробництва також розслідуються і щодо керівників департаментів, які безпосередньо організовували та здійснювали план розміщення снайперських груп на дахах будівель, запросили російських офіцерів ФСБ для участі в плануванні і реалізації злочину.

"Усі матеріали щодо цих людей перебувають у Генеральній прокуратурі", - додав він.

Наливайченко також нагадав, що раніше були затримані керівники спецпідрозділів міліції, які здійснили цей злочин.

"Офіцери СБУ, які, можливо, були причетні до цього злочину, знаходяться в Україні і ходять на допити в Генпрокуратуру", - сказав він.

"Чітко можемо говорити про тих людей, які стріляли. Незалежне розслідування і затримання відбулися. Справа за судовим розглядом", - підсумував глава СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Екс-глава СБУ Якименко є підозрюваним номер один у справі про розстріли на Майдані - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі