вівторок, 25 січня 2011 09:42

Джемільов просить допомоги у Туреччини

Джемільов просить допомоги у Туреччини

Глава меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов має намір просити прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана посприяти в облаштуванні репапатріантів, які проживають в Криму.

Про це він повідомив сайту "Крим.Коментарі".

"У мене там цілий перелік питань на чотирьох сторінках. У першу чергу, це будівництво шкіл, університетського комплексу, відновлення житлової програми, багато там різного", - сказав він.

За словами глави меджлісу, у нього була запланована зустріч з Ердоганом ще минулого тижня, коли він був у Туреччині, однак прем'єр-міністр терміново вилетів до Сирії.

"Потім мені передали, що він буде в Києві і там готовий зі мною зустрітися", - розповів Джемільов.

Список питань на чотирьох сторінках, який він має намір передати Ердогану, голова меджлісу в ході своєї поїздки до Туреччини також передав президентові цієї країни Абдуллаху Гюлю.

Зокрема, Джемільов просити сприяти реалізації програми тисячі квартир для репатріантів.

"Якщо викуповувати, то я йому сказав, що зараз навіть у сільській місцевості найдешевше житло коштує не менше 25 тисяч доларів. Краще, звичайно, якщо вони будуть будувати, вони будують дуже якісно, але це буде дорожче. Квадратний метр тоді буде коштувати в середньому 500 доларів, тоді квартира обійдеться в 50-60 тисяч доларів. Якщо тисячу квартир вони викуплять, то це десь 50 мільйонів", - зазначив Джемілєв.

Глава меджлісу має намір звернутися до турецького прем'єра з проханням про будівництво комплексу Кримського індустріально-педагогічного університету.

"Там теж десь 17-18 мільйонів", - додав він.

Крім того, Джемільов має намір просити турецького прем'єра про будівництво якомога більшої кількості шкіл для кримських татар.

"Я просив якомога більше шкіл, взагалі потреба не менше 100 шкіл, але мені поки пообіцяли постаратися в цьому році розпочати пару шкіл. Одна школа за європейськими стандартами коштує десь 4-5 млн євро", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Джемільов просить допомоги у Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі