понеділок, 22 січня 2018 15:27

Рух до НАТО й боротьба з Росією - Клімкін назвав пріоритети дипломатії

Рух до НАТО й боротьба з Росією - Клімкін назвав пріоритети дипломатії
Павло Клімкін: "Ми маємо набирати темп. Цей рік буде дуже важливим". Фото: zn.ua

Головними здобутками України у 2017 році став безвізовий режим і старт дії Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції щодо підсумків діяльності дипломатії 2017-го та пріоритетів 2018 року.

"Минулий рік - це безвіз, набуття чинності Угоди про асоціацію (з ЄС. - Gazeta.ua), нові важливі торгівельні преференції в рамках ЗВТ для України... Ми маємо набирати темп. Цей рік буде дуже важливим. Європейський союз формує бачення нової фінансової перспективи. Це бачення маємо використати для зміни сенсу практичної взаємодії з Євросоюзом...

Окремим виміром роботи МЗС є взаємодія з Північноатлантичним альянсом. Просуваємось по багатьох трастових фондах. У Варшаві взяли на себе дуже амбітне зобов'язання - досягти стандартів НАТО. Для того маємо зробити ефективною річну національну програму... Зараз нема ні політичних, ні юридичних питань щодо сенсу нашого руху вперед. Це рух до членства в ЄС та Північноатлантичному альянсі", - підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібен референдум про НАТО - Ющенко

"Головним пріоритетом роботи МЗС на цей рік буде утримання солідарності міжнародного співтовариства у нашій боротьбі проти російської агресії за незалежність і територіальну цілісність", - додав Клімкін.

47% українців хочуть вступу країни до військового блоку НАТО. Найвищий рівень підтримки ідеї вступу до ЄС серед мешканців Заходу (81%), найнижчий – на Сході (39%).

Зараз ви читаєте новину «Рух до НАТО й боротьба з Росією - Клімкін назвав пріоритети дипломатії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі