вівторок, 10 грудня 2013 05:52

Донеччанин пожертвував столичному євромайдану усю свою пенсію
10

Фото: Фото та відео: Тетяна Заровна

В Краматорську, Маріуполі, а тепер ще й в Красноармійську (містах Донецької області) за минулі вихідні почали з'являтися власні невеличкі євромайдани.

У Маріуполі починаючи з суботи люди мітингували під гаслом: "Ми не раби". Попри те, що місцеві комунальники терміново приступили до ремонту площі Леніна, на яку подали заявку активісти.

На донецькому євромайдані люди продовжують збиратися двічі на добу. В неділю біля пам'ятника Шевченка впродовж дня мітингували близько 400 чоловік. Увечері в понеділок в Донецьку піднялася заметіль, оголосили штормове попередження, але на євромайдані зібралося близько ста чоловік.

Ті з них, хто встиг з'їздити в столицю, ділилися враженнями.

- Янукович хоче сісти за стіл переговорів, але розмови з чистого аркуша вже не вийде - ситуація докорінно змінилася - люди контролюють політиків і ведуть майдан. І нашим кандидатом на виборах буде той, кого вибере Євромайдан. Той, хто буде самим безстрашним та запропонує найкращу програму для України. Ми знаємо, за що стоїмо, і перемога буде за нами! - виступив донеччанин Сергій Фурманюк.

З Донецька в Київ 9 грудня відправилася чергова машина з продовольством. Матеріальну допомогу надають люди, які самі її потребують. Так, приміром, житель Донецька 76-річний Віктор Григорович Шевченко передав на потреби столичного євромайдану усю свою пенсію до копійки - 1500 гривен.

Напередодні увечері стався неприємний інцидент. Невідомі чоловіки фотографували найбільш активних протестуючих на мобільні телефони та висловлювали загрози.

- Один сфотографував номер моєї машини на телефон і пообіцяв, що знайде мене за місцем моєї адреси, щоб "поговорити за Європу". В цей час в мене в салоні знаходилися дружина та немовля, - розповів Gazeta.ua один з активістів.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин пожертвував столичному євромайдану усю свою пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі