вівторок, 14 лютого 2012 19:19

"Донецькі" втрачають контроль над урядом - експерт

"Донецькі" втрачають контроль над урядом - експерт

Призначення на посаду секретаря РНБО Андрія Клюєва свідчить про те, що тепер за вибори будуть відповідати з Банкової.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав Директор консалтингової агенції "Концепт ґруп" Олексій Краснопьоров.

"Це певний зсув в політичному розкладі між різними групами впливу в середині влади. Переведення Клюєва - пониження. У владі є три більш-менш чіткі групи. Дві "донецькі" — Клюєва та Ахметова-Колеснікова, а також група Фірташ-Львочкін-Хорошковський. До цього економічні структури в уряді контролювали донецькі, а позаурядові - РНБО, Адміністрація президента — третє група. Тепер йде ротація. Спричинена вона входом групи "сім'ї" у цей триумвіарт", - вважає він.

Експерт наголосив, що "сім'я" заходить на силові та фіскальні структури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

"Зараз донецькі втрачають всі позиції. Це все відбувається напередодні виборів. Вочевидь, що президент хоче краще контролювати фінансові потоки, які контролюються урядом. Це вагомий чинник напередодні виборів, - пояснив він. - Важко уявити, як на такій посаді Клюєв буде організовувати вибори. Можна передбачати, що тепер за вибори будуть відповідати з Банкової".

Краснопьоров також вважає, що на новій посаді Андрій Клюєв не буде статистом: "Він має організаторські здібності і перенесе конфлікт з Сергієм Львочкіним та його групою на інституційний рівень — РНБО проти Адміністрації президента України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді нові перестановки: Богатирьова очолила МОЗ, а Клюєв - РНБО

"Донецькі вже потроху втрачають контроль над урядом, а тепер їм готують втрату контролю над Партією регіонів та виборчим процесом в мажоритарних округах. Якщо це так, то донецькі залишаються лише з своїми фінансовими інтересами, але їх не можна забезпечувати без політичної складової. Олігархам пропонують не лізти в політику, а лише заробляти гроші", додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин не вірить, що найближчим часом у Кабміні будуть якісь кадрові зміни

Говорячи про ймовірного кандидата на посаду першого віце-прем'єр-міністра, експерт припустив, що ним буде людина не з донецьких груп: "За логікою Януковича не варто ставити і представника групи Фірташ-Львочкін-Хорошковський, бо це значно посилить їх позиції навіть по відношенню до сім'ї. Щодо самої сім'ї, на жаль, Олександра Януковича нема у Фейсбуці, тому ми не може бачити список його друзів, а тому спрогнозувати ротацію важко".

Зараз ви читаєте новину «"Донецькі" втрачають контроль над урядом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі