субота, 10 червня 2017 17:14

Борг Януковича: стало відомо, коли Україна подасть апеляцію

Борг Януковича: стало відомо, коли Україна подасть апеляцію
Київ подасть апеляцію щодо "боргу Януковича" до 23 червня. Фото: Кореспондент

Україна подасть апеляцію у справі про так званий борг Януковича на два тижні пізніше, ніж очікувалося. Продовжити термін апеляції дозволив британський суд.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на повідомлення прес-служби Міністерства фінансів.

"На засіданні, яке відбулось у англійському суді 26 травня 2017 року, суддя Блер продовжив термін подання апеляції України на 14 днів (з 9 червня 2017 року до 23 червня 2017 року). Відповідно, Україна подасть документи щодо апеляційного оскарження у цей продовжений термін", - повідомляє Мінфін.

Наприкінці березня Високий суд Лондона відкинув аргументи Києва у цій справі, які стосувалися економічної та воєнної агресії проти України. Разом із тим, суддя дозволив українській стороні подати апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна пообіцяла МВФ реструктуризувати "борг Януковича"

У грудні 2013-го, під час Майдану, тодішній президент Віктор Янукович підписав у Москві угоду про 15-мільярдну позику від Росії. 3-мільярдний кредит, оформлений у єврообігаціях, які викупила Росія, мав стати першим траншем із цієї позики. Сторони домовилися, що суперечки вирішуватимуться за британським правом.

У лютому 2014 року Янукович втік з України до Росії. Після зміни влади в Україні Київ намагався включити суму у 3 млрд доларів до загального пакету під час переговорів щодо реструктуризації інших зовнішніх зобовязань. Проте Москва відмовилася. Наполягала на тому, що борг є державним, оскільки переговори щодо позики відбувалися на найвищому державному рівні.

У грудні 2015 року український уряд запровадив мораторій на виплату боргу. На початку 2016-го Росія звернулася через цей борг до суду.

Зараз ви читаєте новину «Борг Януковича: стало відомо, коли Україна подасть апеляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі