пʼятниця, 17 червня 2011 19:07

Для підприємців новий податковий кодекс - що "мертвому припарки"

Для підприємців новий податковий кодекс - що "мертвому припарки"

Ухвалення депутатами урядового законопроекту зі змінами до Податкового кодексу - це визнання владою власної некомпетентності і непрофесійності. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.

"Та ми пройшли вже точку неповернення. Нові положення вже як мертвому припарки. Величезна кількість людей просто перестала займатися підприємницькою діяльністю. Ті, хто перейшов зі спрощеної податкової системи на загальну фактично припинив бути підприємцем. Це сотні тисяч людей по всій країні", - наголосив він.

Данилюк пояснив, що на сьогодні влада знищила українського споживача. Грошей більше не стає, люди споживають менше. Відповідно підприємці втрачають споживачів і самі перестають бути споживачами. Податковий кодекс нічого не вирішить. Бо економіка - це не віртуальні збільшення ПДВ, а те скільки коштів може витратити середньостатистична людина. Тому від прийняття кодексу ніякого пожвавлення не спостерігатиметься.

"Загалом положення кодексу для нас прийнятні окрім єдиного соціального податку. Через нього значна частина підприємців пішла в тінь. Для представників роздрібної торгівлі у районних центрах, селах він є просто непідйомним. Люди не заробляють стільки, щоб платити такі кошти. Детінізації ніхто не досяг. Навпаки, через систему оподаткування заробітної плати, білі зарплати почали зникати", - наголосив представник підприємців.

Нагадаємо, 16 червня депутати схвалили урядовий законопроект зі змінами до Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Для підприємців новий податковий кодекс - що "мертвому припарки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі