середа, 14 листопада 2012 12:12

Для Партії регіонів було б логічно підтримати Порошенка на посаді спікера - експерт

Для Партії регіонів було б логічно підтримати Порошенка на посаді спікера - експерт
Петро Порошенко може стати спікером? Фото: obozrevatel.com

Петро Порошенко на посаді спікера зробив би парламент більш незалежним.

Таку думку під час прес-конференції висловив віце-президент Асоціації PR-Ukraine Олександр Юркевич.

"Достатньо складна ситуація з економічною кризою, непрості відносини із Заходом - для Партії регіонів немає сенсу замикати вертикаль влади та висувати свого важковаговика на спікера. Повинен бути громовідвід, який дозволить звалити всі гріхи на парламент та на спікера", - сказав Юркевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість не підтримає спікерських амбіцій Лавриновича та Тігіпка - експерт

Він висловив думку, що через те, що міністр економіки Петро Порошенко є достатньо слабким кандидатом на посаду президента, для Партії регіонів було б логічно підтримати його кандидатуру на посаду спікера.

"Має бути якийсь сильний політик. Ним у повній мірі міг би бути амбіційний сильний політик Петро Порошенко. Він приніс би певну незалежність до парламенту. І міг би забезпечити відсутність тиску на парламент збоку більшості. Але його можуть пов'язувати з крупним капіталом. Тому спікером міг би бути зовсім інший кандидат-мажоритарник, який має достатню вагу, політичний досвід. Наприклад, Сергій Міщенко - людина, з якою боролась і опозиція, і влада", - додав експерт.

Експерт також зауважив, що першим віце-спікером він бачить представника від Партії регіонів, а другим віце-спікером має стати кандидат від комуністів.

Зараз ви читаєте новину «Для Партії регіонів було б логічно підтримати Порошенка на посаді спікера - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі