понеділок, 26 квітня 2021 20:23

Для чого маємо використати річницю Незалежності

Для чого маємо використати річницю Незалежності
Богдан Нагайло про підсумки до річниці Незалежності. Фото: Сергій Старостенко

Річницю Незалежності треба використати для підсумків, рекомендує дипломат Богдан Нагайло.

"Поляки колись говорили, що в них іде самовідновлення. Нам теж це потрібно – повірити в себе, в демократичну систему. В те, що за підтримки партнерів можемо встояти й наступні 10 років. Будувати державу, яка була би гідна нас, а ми її. Це час зрілості, коли треба подивитись у дзеркало. Запитання "що ми за народ?" ставив ще Володимир Яворівський на першому з'їзді Народного руху 1989 року. Маємо зрозуміти, де наша обітована земля. І тільки тоді знатимемо, як до неї дістатися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер письменник та громадський діяч Володимир Яворівський

На початку квітня президент Литви Ґітанас Науседа сказав, що Україна може увійти до ЄС за 10–30 років.

"Одним з ускладнень є Путін. Реконфігурація ЄС, що почалася з Брекзитом, завершиться, коли в Євросоюзі буде не лише Україна, а й Білорусь. У нас був би ще один союзник. Є надія, що білоруси скинуть диктатора й не допустять поглинання Росією їхньої країни. Всенародна революція там притихла через жорстокі методи проти неї. Але відбулася в ментальності. Можемо виступати за їхню й нашу свободу. Давайте бути чесними з собою і відновлювати віру в наші народ і державу, тоді зможемо набагато більше, будемо прикладом і опорою для інших та гідним бастіоном Східної Європи".

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З БОГДАНОМ НАГАЙЛОМ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Ми всі трохи продукт розпаду Радянського Союзу. Тому ще пасемо задніх на світовій арені. Про це каже екс-державна уповноважена Антимонопольного комітету України Агія Загребельська.

Зараз ви читаєте новину «Для чого маємо використати річницю Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі