четвер, 27 жовтня 2022 03:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Директор ЦРУ таємно був в Києві і зустрічався з Зеленським – CNN

Директор ЦРУ таємно був в Києві і зустрічався з Зеленським – CNN
Директор ЦРУ Вільям Бернс був в Києві в жовтні. Фото: Радіо Свобода

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс на початку жовтня відвідав Україну і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та іншими посадовцями.

Глава ЦРУ відвідав Україну на тлі все більшого занепокоєння у США тим, що Росія може вдатися до використання ядерної зброї, в коментарі для CNN повідомили два поінформовані джерела.

"Він підтвердив зобов'язання США надавати підтримку Україні в її боротьбі проти російської агресії, зокрема шляхом продовження обміну розвідданими", – сказало одне із джерел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи наважиться Путін на ядерну зброю проти України: в розвідці відповіли

Знайомі з розвідданими співрозмовники CNN попереджають, що ризик ядерного удару РФ є, можливо, найвищим з початку повномасштабної війни.

Побоювання щодо можливого застосування російської ядерної зброї в Україні зросли після того, як Москва почала публічно говорити про нібито підготовку Києвом провокації з використанням "брудної бомби". І Україна, й Захід ці звинувачення рішуче відкинули.

Росія продовжує звинувачувати Україну в нібито проведеній підготовці до удару "брудною бомбою" по своїй же території.

До міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника російського генштабу Валерія Герасимова, які раніше розганяли ці безпідставні звинувачення, приєднався також Володимир Путін.

Російський диктатор переказав маячню про "брудну бомбу" на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД.

Сполучені Штати попередили Путіна про наслідки, з якими зіткнеться його країна у разі ядерного удару по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Директор ЦРУ таємно був в Києві і зустрічався з Зеленським – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі