пʼятниця, 13 січня 2012 15:34

Депутати з новорічним настроєм і без світла пішли відпочивати на три тижні
12

Фото: Фото: PHL

Сьогодні, у п'ятницю, 13 січня, 9-у сесію Верховної Ради було завершено.

Спікер Володимир Литвин привітав народних обранців зі Старим Новим роком, а депутати традиційно в оточенні ялинок блокували трибуну.

Почався останній день 9-ї сесії парламенту  з того, що кілька "регіоналів" стали біля трибуни і президії Верховної Ради, аби це місце не зайняли "бютівці".

У свою чергу опозиціонери на своїх місцях розмістили великий плакат із зображенням Юлії Тимошенко: "Ні політичним репресіям! Україні - волю!". А також маленький плакат: "Юлі- волю! Україні - волю!".

Сьогодні перед депутатами під час години запитань до уряду мав відзвітувати міністр палива та енергетики Юрій Бойко. Нагадаємо, що на його виступі наполягали опозиціонери, які хотіли почути деталі "газових" перемовин із Російською Федерацією.

Та ані прем'єр-міністр Микола Азаров, ані хто інший з уряду до парламенту так і не прйишов. Литвин пояснив це тим, що вчора "бютівці" блокували трибуну ВР і було не відомо, чи запрацює парламент зранку.

В останній день сесії депутати вирішили ще одне питання - позбавлення "бютівця" Андрія Шевченка посади голови комітету з питань свободи слова, недовіру якому висловили ще раніше. За усунення Шевченка проголосували 245 народних обранців. "Регіоналка" Олена Бондаренко розповіла про порушення "бютівцем" депутатської етики та про його зловживання. У лавах опозиції ці звинувачення відкидають.

При висуненні нового кандидата на цю посаду, фракція "БЮТ-Батьківщина" знову запропонувала щойно звільненного Шевченка. "Регіонали" однозначно висловилися, що не дадуть йому знову займатися питаннями свободи слова.

Не обійшлося на завершення сесії і без інциденту. Під час виступу "регіонала" Ярослава Сухого у сесійній залі парламенту вимкнули світло. Хтось у залі пожартував, що це все справа рук Ахметова, на що Сухий відповів: "Придурок".

По обіді Литвин розповів, як продуктивно працювали нардепи на цій сесії. Депутати проспівали гімн. Опозиціонери проскандували "Юлі-волю!". На тому всі й розійшлись до 7-го лютого.

Зараз ви читаєте новину «Депутати з новорічним настроєм і без світла пішли відпочивати на три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі