пʼятниця, 06 квітня 2018 13:41

Депутат хоче заборонити козаків і гетьманів у рекламі горілки

Депутат хоче заборонити козаків і гетьманів у рекламі горілки
Заборону на використання популярних осіб і державної символіки, виробники легко обходять. Фото:i.ytimg.com

Народний депутат з Івано-Франківщини Юрій Тимошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який передбачає заборону на використання в рекламі алкоголю і тютюну історичних персонажів. Забороняється використовувати події, військові формування українців, а також представників "етносів, з якими асоціюється Україна".

Відповідний законопроект №8215 зареєстрували у парламенті 30 березня, - пишуть УНН.

"Ухвалення зазначеного законопроекту дозволить встановити жорсткіші вимоги до реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів і, як наслідок, зменшити рівень споживання їх населенням України", – вказали в пояснювальній записці до законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилась реклама, в якій знялась юна Меган Маркл

Чинні обмеження на рекламу алко- і тютюнової продукції не виконують повною мірою свої функції. Наприклад, заборону на використання популярних осіб і державної символіки, виробники легко обходять, знімаючи в рекламі акторів у ролі козаків і гетьманів.

Два промоційні відеоролики, присвячені туристичному потенціалу України, з'явилися у мережі. Роботи опублікувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Депутат хоче заборонити козаків і гетьманів у рекламі горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі