четвер, 23 жовтня 2014 10:50

Справу проти Януковича по Харківським угодам назвали демагогією

Справу проти Януковича по Харківським угодам назвали демагогією
Фото: www.unian.net

Економіст Борис Кушнірук сумнівається, що справа проти екс-президента Віктора Януковича по Харківських угодах має шанси на розгляд в суді. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це демагогія. Якщо угоди, підписані будь-ким, потребують ухвали Верховної Ради, які можуть бути претензії до президента? Якщо б парламент не проголосував за Харківські угоди, вони просто не діяли б. Тут правовий нігілізм. Справа не буде доведена до суду. Але є інші - чи віддавалися накази застосувати зброю проти протестувальників на Майдані, чи була державна зрада", - зазначив експерт.

Говорячи про підписання президентом Петром Порошенком змін до Кримінального кодексу, якими дозволяється заочно засуджувати людину, Кушнірук наголосив: "В світі, навіть в Росії, існують норми, які передбачають можливість заочного проведення процесу. Це важливо, тому що інакше людина, яка скоїла злочин, може уникнути відповідальності. Особі надається право мати своїх адвокатів, захищатися. Прокуратура повинна надати докази та допитати свідків. Після вироку суду вже проходить процес конфіскації майна. Слідчі органи мають сказати, що є у Януковича. Можна звернутися до інших країн, щоб те, що йому там належить, було конфісковано та передано Україні. Хоча процес може зайняти кілька років. Тут важлива не жорстокість покарання, а його невідворотність".

За його словами, в нинішній ситуації неможливо посадити Януковича. "Однак з часом це можливо, бо Росія не є вічною державою. Вона неминуче розпадеться. Це буде на нашому віці. Тоді Януковичу доведеться постати перед судом - якщо не в Україні, то одразу в Європі, щоб не говорили про упередженість", - додав економіст.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти Януковича по Харківським угодам назвали демагогією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі