понеділок, 10 грудня 2012 09:35

"Дефіцит бюджету на наступний рік у законі навіть не встановлено" - Ляпіна

"Дефіцит бюджету на наступний рік у законі навіть не встановлено" - Ляпіна
Ксенія Ляпіна пояснила, чому бюджет є проблемним. ото: finance.obozrevatel.com

Держбюджет на 2013 рік є проблемним, а його дефіцит остаточно не встановлено.

Про це в ефірі 5 каналу сказала політик Ксенія Ляпіна.

Коментуючи ухвалений бюджет на 2013 рік, вона наголосила:

"Чому цей бюджет такий проблемний? Перше — це питання дефіциту державного бюджету. Насправді ми цю цифру не знаємо. Бо крім того, що там прямо написано 50 млрд, ще є прикінцеві положення закону про бюджет, які вперше за багато років після ухвалення у 2000 році бюджетного кодексу, дозволяють органам державної влади на капітальні вкладення брати кошти більші, ніж передбачені бюджетним розписом. Власне кажучи, це додатковий бюджетний дефіцит на наступні періоди, розміри якого буде визначати Кабмін. Отже, робимо висновок, що дефіцит державного бюджету цим законом навіть точно не встановлено. Його буде встановлювати новий уряд".

Крім того, за словами Ляпіної, у держбюджеті вперше зменшено доходи.

"Якби уряд чесно визнав, що в наступному році у нас буде не те, що не зростання ВВП, а скоріш за все його скорочення, але він закладає зростання ВВП, а в надходження до бюджету спостерігається падіння", - підкреслила вона.

Також, за словами політика, у законі про бюджет закладено дефіцит пенсійного фонду, не зважаючи на Пенсійну реформу, яка за обіцянками влада мала вирішити ці проблеми.

"Дефіцит пенсійного фонду зріст порівняно з минулим роком. Тобто, пенсійний фонд глибоко дефіцитний і дефіцит зростає. Це провал так званої пенсійної реформи", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «"Дефіцит бюджету на наступний рік у законі навіть не встановлено" - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі