четвер, 19 листопада 2020 16:42

ДБР завело справу про "держпереворот" за заявою прокурора часів Януковича

ДБР завело справу про "держпереворот" за заявою прокурора часів Януковича
Заявником є перший заступник генпрокурора часів Януковича. Фото: Reuters

Державне бюро розслідувань викликає на допити людей, які були лідерами Євромайдану. Заявником у справі є Ренат Кузьмін – чинний нардеп з "Опозиційної платформи - За життя".

Про це повідомила шеф-редакторка "LB.ua" Соня Кошкіна в Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокуратурі назвали причину обшуків у музеї Революції гідності

"1 жовтня ДБР відкрило кримінальне провадження по справі щодо державного перевороту. У зв'язку з подіями Майдану", - написала вона.

На допит викликають ексглаву РНБО Олександра Турчинова, колишнього спікера ВР Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, екснардепа Сергія Пашинського, колишнього прем'єра Арсена Яценюка, екснардепку Тетяну Чороновол.

ДБР почало розслідувати те, що Майдан був нібито був "держпереворотом" за заявою одного з найбільш одіозних діячів режиму експрезидента Віктора Януковича, відзначила Кошкіна.

Кузьмін в 2010-2013 роках був першим заступником генпрокурора. Під його керівництвом були направлені до суду справи відносно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, ексзаступника міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука та тодішньої прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

В свою чергу Парубій підтвердив у коментарі "УНІАН", що отримав повісту на допит до ДБР.

"У повістці йдеться про події на Майдані 2013-2014 років. Я збираюся піти на допит. Мене вже викликали на цей понеділок (23 листопада), на 16:00, але мій адвокат їм зателефонував, і вони сказали, що перенесуть допит. Якщо викличуть ще раз, то піду".

Він зазначив, що не пам'ятає, щоб у повістці були слова "державний переворот", і додав, що викликаний на допит як свідок.

Ренат Кузьмін запам'ятався тим, що на святі колишнього нардепа-регіонала Яна Табачника грав на роялі кримінальну пісню "Мурка".

Ранком 19 листопада правоохоронці прийшли з обшуками до музею Революції Гідності. Провели обшуки також у директора Ігоря Пошивайла вдома. Про обшук повідомив також народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв.

Зараз ви читаєте новину «ДБР завело справу про "держпереворот" за заявою прокурора часів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі