пʼятниця, 27 січня 2023 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Данія не передаватиме Україні танки: у чому причина

Данія не передаватиме Україні танки: у чому причина
Танки необхідні Данії для навчання власних військовослужбовців. Фото: pixabay.com

Данія не планує найближчим часом передавати Україні свої танки.

Країна має 44 танки, але 14 з них зараз перебувають у країнах Балтії, заявив міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен в інтерв'ю TV2. На запитання журналіста, чому б не передати 30 танків Україні, міністр сказав, що Данія допомагає захищатися від російської агресії інакше.

"Ці танки не просто прикраса. Вони використовуються як стримувальний чинник, адже у нас є балтійські союзники з великим сусідом, який нападає", – пояснив посадовець, зазначивши, що танки також необхідні Данії для навчання власних військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента розказали, що треба ЗСУ для домінування на полі бою

За словами міністра, президент України Володимир Зеленський безпосередньо звертався до нього з проханням надати системи озброєння, проте у запиті не було танків. Він не відкинув, що це питання винесуть на обговорення, якщо такий запит надійде.

"Гадаю, ми повинні розглянути можливості, які у нас є для безплатного передавання обладнання. Якщо російський диктатор Володимир Путін виграє цю війну, він піде далі. Тому він має програти", – наголосив посадовець.

Минулого тижня Велика Британія оголосила рекордну військову допомогу для України. Передадуть ескадрон танків Challenger 2, артилерію, боєприпаси.

Велика Британія готується передати Україні танки Challenger наприкінці березня.

25 січня Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні 31 танка M1 Abrams. Також – про допомогу боєприпасами.

Також у середу уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Видав дозвіл на реекспорт іншим країнам.

Зараз ви читаєте новину «Данія не передаватиме Україні танки: у чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі