субота, 08 вересня 2012 12:27

"Щоб змінити ситуацію у країні, треба 10% людей, які мислять у правильному напрямку" - Брюховецький

"Щоб змінити ситуацію у країні, треба 10% людей, які мислять у правильному напрямку" - Брюховецький
В'ячеслав Брюховецький. Фото: gazeta.ua

На парламентських виборах українці мають показати наскільки нація сьогодні сформувалася і усвідомлює себе як суб'єкт історії, а не об'єкт маніпуляції.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав почесний президент столичного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький.

"На кожному кроці нас переслідує цинічна брехня. Їду дорогою - безліч рекламних щитів комуністів. На які гроші ця шалена реклама? Про що вони говорять на білбордах? Про те, що влада нищить народ. Але ж комуністи з "Регіонами" утворюють більшість у Верховній Раді. Тобто вони і є влада. Ми всі бачили маєтки комуністичних лідерів, того ж Симоненка. У них є реклама-віршик: "Земля украинцам как родная мать, не дадим за деньги ее продавать". Самі вони не задумуються, як печально-смішно це звучить від комуністів, які у 1930 роках силоміць забирали землю у селян, а їх, як скот, відправляли товарними ешелонами в Сибір. Чи симоненки-мартинюки гадають, що народ забув про це?", - зауважив він.

За словами Брюховецького, українці зможуть мирним шляхом змінити владу.

"Дивлячись на молодь, бачу, що можемо мирним шляхом змінити владу. Якщо це зробимо, тоді заслужимо на оплески всього світу. Однак має бути критична позитивна маса. Соціологія говорить: щоб змінити ситуацію у країні, треба мати 10% людей, які мислять у правильному напрямку. В Україні якщо ще й немає цих 10%, то незабаром буде", - заявив почесний президент Києво-Могилянки.

Він вважає, що наступним президентом України стане випускник Києво-Могилянської академії.

"І Кличко, і Яценюк теоретично могли б бути випускниками першого набору "Могилянки". Повинно прийти нове покоління й нові люди. Воно вже йде", - сказав Брюховецький.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб змінити ситуацію у країні, треба 10% людей, які мислять у правильному напрямку" - Брюховецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі