середа, 18 березня 2020 10:30

Чому Зеленський поміняв генпрокурора

Чому Зеленський поміняв генпрокурора
Весна вже друга, треба саджати – до Офісу генпрокурора мобілізують кадри ДБР. Фото: president.gov.ua

Президет Володимир Зеленський був незадоволений роботою попереднього генпрокурора Руслана Рябошапки. Той не розбирався з його політичними опонентами, зокрема Порошенком.

Про це Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Ігор Луценко, коментуючи призначення генпрокурором Ірини Венедіктової.

"Такий момент було упущено. Зараз усе затягнулося. Тому Зеленський Рябошапкою не задоволений.

Президенту треба, щоб правоохоронні органи запрацювали в режимі обслуги верхівки. Показати батоги і пряники. Пряники для суспільства – результат із резонансними справами, зокрема Майдану. Зеленський падкий на те, щоб хвалитися успіхами правоохоронців. А батіг - розбиратися із опонентами", - каже екснардеп.

По суті Ірина Венедіктова для Зеленського, як ексгенпрокурор Юрій Луценко для Порошенка, говорить колишній парламентарій.

"Сформувалася система, коли генпрокурор - завжди людина президента. Але у Венедіктової величезна перевага над Юрієм Віталійовичем. Вона має юридичну освіту. Після генпрокурора Луценка планка була настільки низькою, що будь-хто після нього стає вище.

У Зеленського величезна кадрова криза, котра почалася з першого місяця його президентства. Немає кого ставити на головні посади. Міністра економіки призначають, коли вже розпочалася економічна криза. Весна вже друга, треба саджати – до Офісу генпрокурора мобілізують кадри ДБР, а хто керуватиме бюро? Ключові кадрові позиції оголені", - говорить Ігор Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про реформи можна забути. Зеленський не буде боротися з олігархами

У вівторок Верховна Рада призначила генеральним прокурором Ірину Венедіктову, а міністром економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Зараз ви читаєте новину «Чому Зеленський поміняв генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі