понеділок, 18 березня 2013 17:39

ЦВК зареєструвала двох народних депутатів замість Власенка і Веревського

ЦВК зареєструвала двох народних депутатів замість Власенка і Веревського
Сергій Власенко Фото: segodnya.ua

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала народними депутатами Романа Стаднійчука за списком Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" і Александа Козуба за списком Партії регіонів замість відповідно Сергія Власенка та Андрія Веревського.

За дане рішення проголосували 9 членів ЦВК, п'ятеро - утрималися.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок у зв'язку з тим, що Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) достроково припинив повноваження народних депутатів Власенко і Веревського через суміщення ними депутатського мандата з іншими видами діяльності.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що 14 березня Власенко подав до ВАСУ заяву про оскарження даного рішення про позбавлення його депутатських повноважень у Верховному суді України. За її словами, ВАСУ повинен прийняти рішення про допуск до перегляду цього вердикту в Верховному суді протягом 15 днів, тобто до 27 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо українці прийдуть на референдум, Україна буде в Євросоюзі - опитування

Вона також нагадала, що з даного питання до Конституційного суду в понеділок надійшло подання 54 народних депутатів. Тому ЦВК не може розглядати питання про реєстрації народного депутата за списком ВО "Батьківщина" до розгляду зазначених звернень. Заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив, що, за даними ЗМІ, вже подано звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). За його словами, у випадку винесення рішення на користь Власенко ЦВК виявиться "в дуже поганому становищі в цій неординарній ситуації".

В кінцевому підсумку за ухвалення рішення проголосували 9 членів ЦВК, призначених за квотою провладної більшості, шість членів ЦВК утрималися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк не підтримує одностатевих шлюбів

Нагадаємо, 6 березня 2013 Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументувати суміщенням Власенка депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра Тимошенко у ряді кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК зареєструвала двох народних депутатів замість Власенка і Веревського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі