четвер, 30 квітня 2020 11:41

Це треба в Зеленського питати - голова "Слуги народу" про призначення Саакашвілі

Це треба в Зеленського питати - голова "Слуги народу" про призначення Саакашвілі
Раніше Саакашвілі заявляв про посаду віцепрем'єра в уряді. Фото: Reuters

Сьогодні питання про призначення Міхеіла Саакашвілі в органи влади на порядку денному Верховної Ради не стоїть.

Про це сказав голова партії "Слуга народу" і заступник голови фракції політсили Олександр Корнієнко у четверг перед засіданням парламенту.

"Не бачу в порядку денному кадрових питань сьогодні. Не бачу подання від прем'єр-міністра. Тобто про його (Саакашвілі. - Gazeta.ua) призначення зараз у Верховній Раді на сьогоднішній день немає такої інформації.

Щодо інших посад - це компетенція і відповідальність тих органів, які його запрошують. Це або Офіс президента, або президент. Або якщо він може бути в Кабміні і не призначеним, а радником. Це треба в них питати.

Якщо в них такі плани є, вони ними обов'язково з нами поділяться", - сказав Корнієнко.

Про "антиколомойський" законопроєкт

Голова СН розповів про розгляд за спеціальною процедурою законопроєкту про банки, який називають антиколомойським.

"Сьогодні вона (спеціальна процедура. - Gazeta.ua) не може бути застосована. Голосуванням ми її запускаємо, відкриваємо. Протягом 2 робочих днів кожна фракція по 5 правок має дати. І тоді на наступному засіданні будемо ці правки розглядати і голосувати вже закон у цілому.

Чи знайдеться сьогодні підтримка на відкриття цієї спецпроцедури? Наші депутати, переважна більшість, готові були підтримати. Думаю, є підтримка з інших фракцій", - розповів нардеп.

Законопроєкт парламент розгляне не раніше 8 травня, сказав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль не відомий серед українців. А Саакашвілі - розкручений, на нього можна повісити провали - політтехнолог

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в 3-го президента Грузії Міхеіла Саакашвілі є потенціал для підтримки уряду. Про це заявили в Офісі президента.

Саакашвілі приходив у конгресно-виставковий центр "Парковий", щоб зустрітись із фракцією "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Це треба в Зеленського питати - голова "Слуги народу" про призначення Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі