середа, 03 жовтня 2018 16:12

"Це прекрасно" - Забужко підтримала перейменування області

"Це прекрасно" - Забужко підтримала перейменування області
Місто Дніпро і Січеславська область - це прекрасний компроміс, вважає письменниця Оксана Забужко. Фото: espreso.tv

Письменниця Оксана Забужко підтримала ідею перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Про це йдеться у групі "Громадська підтримка Січеславська ТАК" у Facebook.

"Коли місто стає Дніпром, а область - Січеславською, - це прекрасний компроміс між головними українськими історичними дискурсами ХХ століття. Таким чином зберігається тяглість із Українською державністю, котра почалася не 1991-го, а 1918-го. І це треба повсякчас пам'ятати.

Є хороший шлейф історичної пам'яті. Якщо місто вже не могло стати Кодаком, яким воно значиться на середньовічних морських мапах Чорноморського узбережжя, то Січеславська область одним капелюхом накриває цілу гирилицю цих смислів. Від часу Кодака і через УНР до дня сьогоднішнього. Це прекрасна ініціатива", - пояснила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві перейменували Московський міст

4 жовтня Верховна Рада візьметься за перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, а Кіровоградської - на Кропивницьку.

Зараз ви читаєте новину «"Це прекрасно" - Забужко підтримала перейменування області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі