субота, 06 квітня 2013 14:32

"Це не путч, а продовження узурпації влади в Україні" - Жебрівський про демарш більшості

"Це не путч, а продовження узурпації влади в Україні" - Жебрівський про демарш більшості
Павло Жебрівський ФОТО: tabloid.pravda.com.ua

Відсутність засідання більшості у п'ятницю доводить, що "виїзне" засідання - це поки разова акція

Про це у коментарі сказав екс-народний депутат Павло Жебрівський, говорячи про "виїзне" засідання Верховної Ради, яке 4 квітня провели депутати від більшості поза межами парламенту.

"Я категорично проти назву "путч", бо "путч" — це зовсім інше. Це коли пробують змістити царя. Царя ж ніхто не збирався зміщати, а навпаки. Насправді, це продовження узурпації влади в Україні", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" пішли засідати на Банкову, бо не можуть голосувати персонально - нардеп

Жебрівський додав: "Питання стоїть у тому, що це була "страшилка" для опозиції, демонстрація сили та демонстрація того, що вони ("регіонали") можуть робити і по-своєму, якщо опозиція не буде більш поступливішими".

Водночас, політик переконаний, що найбільш загрозливим є не те, що було це "виїзне" засідання, а те, що в опозиції знову з'явилися "тушки".

"Те, що більшість у п'ятницю не засідала, показує, що це поки що разова акція. Для мене більш шкідливим та більш жахливим є "тушки". Тому що зараз говорять про референдум, але якщо "тушкування" буде продовжено, то і референдум не знадобиться. Якщо буде 300 людей, то можна буде і в парламенті змінити (Конституцію — ред.)", - зауважив Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-нардеп: "Путч" - це найгірший сценарій переходу до громадянської війни

Він додав: "Для мене ця спроба "регіоналів" пограти м'язами, показати свою силу, показати, що вони можуть тільки своєю частиною працювати. Але це лише гра м'язами і показ сили від безсилля. А більш загрозливим є те, що опозиція попродавала місця в списку, і тому сьогодні маємо "тушок".

Говорячи про те, чим ця парламентська криза може завершитися, екс-нардеп припустив:

"Перше — 300-ми голосами у парламенті, друге - референдумом. Але однозначним є те, що просто демократичним шляхом на виборах навряд чи може бути зміна сьогоднішньої влади. Має виступити громада. І громада може бути тільки при поєднанні опозиційних сил з громадянською активністю. Тільки за таких умов може відбутися зміна влади", - запевнив Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати уху*ли", - громадяни висловлюють власне ставлення до дій парламентарів

Нагадаємо, у четвер, 4 квітня, більшість провела альтернативне засідання Верховної Ради поза межами парламенту. На ньому зібралися 244 народних депутата. Засідання вів спікер Володимир Рибак. На ньому було розглянуто і проголосовано низку законопроектів.

Зараз ви читаєте новину «"Це не путч, а продовження узурпації влади в Україні" - Жебрівський про демарш більшості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі