понеділок, 06 лютого 2012 11:53

БЮТ вимагає розглянути декриміналізацію Тимошенко та Луценка цього тижня

БЮТ вимагає розглянути декриміналізацію Тимошенко та Луценка цього тижня

Фракція БЮТ-"Батьківщина" вимагає, щоб цього тижня на сесії Верховної Ради першочергово були розглянуті законопроекти, які вимагає резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про сьогодні під час погоджувальної ради заявив лідер фракції Андрій Кожем'якін, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Найбільше занепокоєння Ради Європи викликає кримінальне переслідування, розпочате за статтею 364, це зловживання владою, та 365, це перевищення службових повноважень, КПК проти низки колишніх чиновників, зокрема й (екс-прем'єр-міністра Юлії) Тимошенко", - сказав політик.

За його словами, резолюція ПАРЄ не є суто декларативним документом.

"У ньому містяться серйозні попередження Україні та вказано, що якщо вимоги резолюції не виконають протягом розумного часу, це викличе серйозні питання щодо відповідності влади демократичним принципам", - наголосив Кожем'якін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович виконуватиме резолюцію ПАРЄ - Льовочкін

Він також повідомив, що БЮТ-"Батьківщина" наполягає на включенні до порядку денного законопроектів №9759, 9767 та 9767-1 з їх негайним розглядом.

"Хотів би заспокоїти колег, які обвинувачують нашу фракцію, що ми готуємо закони під конкретних осіб. Перед тим, як це заявляти, радив би ще раз подивитися резолюцію ПАРЄ, у третьому пункті якої чітко зазначено: статті 364 та 365 є занадто широкими у застосуванні та по суті дозволяють постфактум декриміналізацію політичних рішень", - підкреслив Кожем'якін.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає розглянути декриміналізацію Тимошенко та Луценка цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі