вівторок, 21 січня 2020 13:18

Британський уряд не каже, коли видалить тризуб із каталогу екстремістської символіки

Британський уряд не каже, коли видалить тризуб із каталогу екстремістської символіки
Тризуб назвали екстремістським. Фото: kp.ua

Посольство України у Великій Британії прокоментувало слова британського уряду щодо появи українського тризуба в британському каталозі екстремістської символіки.

За словами дипломатів, у Лондоні не уточнили, коли видалять герб України з ілюстративного посібника, повідомили в УНІАН.

Окрім тризуба, у каталог екстремістської символіки потрапила символіка українського батальйону "Азов". Журналісти звернули увагу й на символіку організацій захисту довкілля і зоозахисних рухів, зокрема Greenpeace.

Своєю чергою британський уряд прокоментував ситуацію і зазначив, що шкодує через образу.

"Ми усвідомлюємо і шкодуємо через образу, завдану появою українського Тризуба в "наочному посібнику" британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що безліч символів, наведених у ньому, не представляють інтересу в боротьбі з тероризмом", - повідомили урядовці Британії. Зазначили, що влада Великої Британії глибоко поважає символи української державності і визнає, що тризуб як головний елемент Державного Герба України має конституційне, історичне та культурне значення для народу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС вимагає у Британії вилучити тризуб зі списку екстремістських символів

Прессекретар уряду Великої Британії виступив з офіційною заявою з приводу того, що український тризуб помістили в підручник для поліцейських.

"Ми усвідомлюємо і шкодуємо через образу, завдану появою українського Тризуба в наочному підручнику британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених в ньому, не представляють інтересу в боротьбі з тероризмом", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Британський уряд не каже, коли видалить тризуб із каталогу екстремістської символіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі