четвер, 22 лютого 2018 18:28

Бізнес-партнер Порошенка розповів про обман з російським газом

Бізнес-партнер Порошенка розповів про обман з російським газом
Україна продовжує споживати газ з Росії, каже нардеп Ігор Кононенко. Фото: УНІАН

Україна продовжує споживати газ з Росії.

Про це заявив перший заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко в ефірі "112.Україна"

"Яку маємо ситуацію на сьогоднішній день? Є декларація "Нафтогазу", що ми 2 роки не беремо російський газ. Це не правда. Ми беремо газ з Європи. А який він? Той, який качнули по "Північному потоку" до Європи, потім ми його забрали. Заплатили за транзит, частку за окупність "Північного потоку" і реекспорт з Європи до України", - розповів він.

"Самі себе обманюємо. Все рівно використовуємо російський газ", - додав Кононенко.

"Єдиний шлях енергетичної незалежності - збільшення національного видобутку. Чи справиться із цим виключно "Нафтогаз"? Я вважаю - ні. Того, що вкладає у розвиток видобутку "Укргазвидобування" (компанія, яка займає на ринку біля 70%) недостатньо. Але якщо порахувати на одну свердловину, то приватник добуває газу у три рази більше", - сказав він.

"За наступні 3-5 років маємо збільшити видобуток газу на 6-10 млрд кубів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін планує підвищувати ціну на газ для населення щоквартально - ЗМІ

Ігор Кононенко є бізнес-партнером Петра Порошенка. Має 14,9% акцій Міжнародного інвестиційного банку, який контролює Порошенко. Також має частку акцій заводу "Кузня на Рибальському", який теж належить Порошенкові.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес-партнер Порошенка розповів про обман з російським газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі