вівторок, 19 січня 2010 15:10

Березовський не виключає можливість другої революції в Україні

Березовський не виключає можливість другої революції в Україні

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко буде більш демократичним президентом України, ніж лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Таке переконання висловив російський олігарх Борис Березовський в інтерв"ю "Левому берегу".

За його словами, результат першого туру президентських виборів в Україні не був несподіваним.

"Принаймні, з точки зору першого й другого місця - очікувалося, що Віктор Янукович займе перше місце, а Юлія Тимошенко - друге. А ось що стосується третього місця, яке зайняв Сергій Тігіпко, – мало хто думав, що так відбудеться. Хоча для мене особисто ніякого здивування в цьому немає, оскільки політики першого рівня – Янукович, Тимошенко, Віктор Ющенко – просто всім набридли, оскільки їхні обіцянки не були виконані...", - сказав Березовський.

За його словами, "що стосується перспективи, то вибір між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко – це вибір між дуже поганим і дуже поганим. Проте, мої особисті переваги на боці Тимошенко зрештою вона й стане президентом. Але грань, як це було і в 2004 році, дуже тонка, я не можу виключити третього туру: мені здається, в другому турі різниця між кандидатами буде дуже невеликою, й можливе жорстке протистояння зразка 2004 року".

На думку Березовського, "На Україну попереду очікують важкі випробування, і, як наслідок, світу дуже складно буде будувати стратегічні відносини з Україною. Юлія Володимирівна зобов"язана буде спиратись на думку народу. А ось Янукович цю думку просто ігноруватиме. І тому невизначеність України є об"єктивним, а не суб"єктивним чинником. Це результат сьогоднішнього стану суспільства в цілому. Величезна частина українського суспільства консервативна, і ця частина ще не зробила остаточний вибір на користь свободи".

Зараз ви читаєте новину «Березовський не виключає можливість другої революції в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі