пʼятниця, 12 жовтня 2012 14:21

Бекешкіна: Якщо непрохідні партії будуть подавати до суду на соціологів — це стане анекдотом

Бекешкіна: Якщо непрохідні партії будуть подавати до суду на соціологів — це стане анекдотом
Ірина Бекешкіна. Фото: glavcom.ua

Якщо 15 партій, які у нас не долають 5% бар'єр подадуть до суду на соціологів — це стане анекдотом.

Таку думку на прес-конференції висловила голова правління фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, коментуючи те, що лідер партії "Україна-Вперед!" Наталія Королевська подала позов до суду на соціологічні служби.

"Немає жодних ознак, що ті соціологічні фірми коли-небудь, щось проводили. Наберіть Google - одразу все побачите. Одразу видно хто є хто. Коли людина, яка написала книжку "Одиночество мужское и женское" виступає як соціолог, то це смішно. Якщо колишня ведуча телепрограми "Райське чаювання" виходить і поширює якісь рейтинги, як керівник соцслужби — це смішно, але це поширюється", - розповіла Бекешкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бекешкіна пояснила, для чого штампують фальшиві рейтинги

За її словами, соціологи, на відміну від телеведучих несуть відповідальність за свою репутацію. "Соціологи несуть відповідальність дуже серйозну. Яку відповідальність несе той, хто годує нас отруєною ковбасою? Колись я казала, що Україна буде сприйматись країною диких мавп, я подумала що погарячкувала, а зараз би сказала, що маразм крепчає. Уявіть собі, що 15 партій, які в наших опитуваннях не долають 5% бар'єр раптом почнуть пред'являти претензії до соціологів, що це буде взагалі?", - додала соціолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні лише КПУ й "Свобода" з ідейно орієнтованими виборцями - Бекешкіна

Вона пояснила, що в світі ще не було позовів до соціологів на підставі, що вони проводили якісь свої штабні опитування. "Якщо ми це розповсюдимо — це буде анекдотом який посмішить світову громадськість, але попсувати крові вони можуть. Якщо це стане прецедентом, і всі політики, які не задоволені рейтингами, а вони всі не задоволені, зроблять так само?", - резюмувала Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Бекешкіна: Якщо непрохідні партії будуть подавати до суду на соціологів — це стане анекдотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі