вівторок, 27 листопада 2012 17:58

Балога: В Україні накопичилася маса питань, яких можна уникнути завдяки референдуму

Балога: В Україні накопичилася маса питань, яких можна уникнути завдяки референдуму
Фото: noviny.su

В Україні накопичилося безліч питань, які можна було б уникнути завдяки можливостям референдум, проте чи буде він проведений чесно в українських реаліях — невідомо.

Про це міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Однозначно, референдум, як механізм прямої демократії, потрібен Україні. Але, чи потрібен нам такий закон, до якого питань більше, ніж відповідей? Це стосується формування комісій, використання адмінресурсу та інших проблемних моментів, про які говорили експерти і правники", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За невиконання норми про персональне голосування має бути відповідальність аж до кримінальної - нардеп

"В Україні накопичилася маса світоглядних питань, які можна було б зняти через референдум. В тому числі – і щодо вступу в ЄС. Впевнений, якщо б такий референдум відбувся – це б значно полегшило владі процес прийняття політичних рішень", - додав Балога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції запевняють, що демаршів на підготовчому засіданні не робили

Проте, за його словами, "з таким законом немає впевненості в тому, що будь-який референдум буде чесним". "І чи не використає хтось його слабкі місця, щоб всупереч волі народу, піти на зближення з "дешевим газом?", - резюмував політик.

Зараз ви читаєте новину «Балога: В Україні накопичилася маса питань, яких можна уникнути завдяки референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі