середа, 19 січня 2011 10:40

Балога каже, що МНС можуть об'єднати з іншим міністерством

Балога каже, що МНС можуть об'єднати з іншим міністерством

Міністерство надзвичайних ситуацій після адміністративної реформи може злитися з "іншим державним органом зі схожими завданнями".

Про це в інтерв'ю газеті Урядовий кур'єр сказав міністр МНС Віктор Балога, повідомляє прес-служба відомства.

"Коли втілимо всі новації, наступним кроком у адмінреформи може стати злиття МНС з іншим державним органом зі схожими завданнями", - сказав міністр.

Чиновник поінформував, що в ході реформування міністерства 17 головних управлінь стали просто управліннями, в результаті чого було ліквідовано близько 70 керівних посад.

За словами глави МНС, "майже 500 звільнених керівників зміцнять силою своїх умінь та інтелекту підрозділи нижчого рівня. Плюс економія в майже 8 млн грн".

Віктор Балога також зазначив, що регіональним підрозділам МНС передали гірничо-рятувальні служби, служби порятунку туристів, порятунку на воді.

"Це забезпечить більш чітку керованість, мобільність, скасовані 126 керівних посад і збережені гроші", - сказав він.

Балога також зазначив, що скорочення в окремих підрозділах досягнуть 70%. При цьому чиновник запевнив, що скорочення будуть переважно стосуватися керівного складу.

Крім того, за його словами, з 5 навчальних закладів, що знаходяться у віданні МНС, залишаться тільки 2 спеціальних вузу-в Вінниці та Львові. Як зазначив міністр, згодом вони будуть передані міністерству освіти.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що результатом адмінреформи має стати суттєве скорочення державного апарату.

Зараз ви читаєте новину «Балога каже, що МНС можуть об'єднати з іншим міністерством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі