четвер, 22 грудня 2022 01:46

Байден про допомогу Україні: 50 країн, 2000 танків, мільярди доларів

Байден про допомогу Україні: 50 країн, 2000 танків, мільярди доларів
Байден пообіцяв, що Україна отримає все необхідне для перемоги на полі бою. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Військову допомогу Україні зобов'язалися надавати понад 50 країн, які сумарно передали Збройним силам України понад 2000 одиниць танків та бронетехніки, 800 артилерійських систем і не менше 50 реактивних систем залпового вогню.

Також в допомогу входять мільйони артилерійських боєприпасів, інше спорядження, а вартість всього цього - мільярди доларів, розповів президент США Джозеф Байден під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Gazeta.ua.

"50 країн взяли на себе зобов'язання щодо постачання Україні понад двох тисяч танків та інших одиниць бронетехніки, понад 800 артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 MLRS", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відмовив Путіну в праві іменуватися суб'єктом цивілізованого світу

При цьому президент США зазначив, що Сполучені Штати та союзники не можуть поки що надати Україні все озброєння, яке вона хоче, оскільки є дві причини.

Перша з них - це небезпека, що різна військова допомога, яку США надають Україні та союзникам, може розколоти єдність НАТО, ЄС і всього світу. А друга причина - США, Європейський союз і НАТО побоюються прямого конфлікту з РФ, оскільки поки що не хочуть починати Третю світову війну. Проте Україна отримає все, що їй потрібно, щоб перемогти на полі бою.

"Закінчення війни можна домогтися шляхом того, щоб Україна здобула перемогу на полі бою. Ми дамо Україні те, що їй треба, щоб домогтися успіху на полі бою" - пообіцяв президент США.

Байден раніше зазначив, що опір України російським окупантам надихає весь цивілізований світ, поки російський диктатор Володимир Путін продовжує свої спроби використовувати зиму, як зброю проти українського народу. Сполучені Штати Америки будуть й надалі підтримувати Україну, незалежно від того, скільки це буде коштувати. Український народ продовжить боротися за свою незалежність і США нададуть йому підтримку в цьому.

Зеленський висловив надію, що в наступному, 2023 році, який буде важливий для України, разом з США будуть досягнуті вагомі результати. Також він підтвердив, що Сполучені Штати передають Україні комплекси протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Байден про допомогу Україні: 50 країн, 2000 танків, мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі