пʼятниця, 09 вересня 2022 02:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден обговорив з союзниками подальшу підтримку України

Байден обговорив з союзниками подальшу підтримку України
Президент США Джо Байден продовжує підтримувати Україну. Фото: ВВС

Президент Сполучених штатів Джо Байден обговорив з союзниками подальшу підтримку України.

Байден переговорив з колегами Канади, Німеччини, Італії, Японії, Румунії, Франції, Польщі та Британії, а також з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та представниками ЄС, повідомили у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рамштайн-5" – глава Пентагону розповів, яку допомогу США нададуть Україні

"Байден підкреслив постійну міжнародну підтримку України, в тому числі шляхом постійного надання допомоги у сфері безпеки й економічної допомоги, а також постійне покладання на Росію витрат, пов'язаних з відповідальністю за розв'язану Кремлем агресію", – йдеться у повідомленні.

Лідери країн обговорили запобігання перетворенню Росією енергетики в інструмент впливу та необхідність подальшої координації для забезпечення стійких і доступних поставок енергії у Європу.

У Пентагоні готують програму підтримки Збройних сил України на середньострокову та довгострокову перспективу. Йдеться і про час після закінчення війни з Росією.

Може йтися про визначення бажаного балансу наступальних та оборонних можливостей, необхідної маневреності, вибору основних стратегій залежно від цілей України.

Зараз ви читаєте новину «Байден обговорив з союзниками подальшу підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі