середа, 26 вересня 2012 11:23

Азаров: В питанні ЗВТ з СНД — найголовніше це кількість учасників договору

Азаров: В питанні ЗВТ з СНД — найголовніше це кількість учасників договору
Фото: agrodovidka.info

Найголовнішим питанням засідання Ради голів урядів країн членів СНД є розширення кількості учасників договору про зону вільної торгівлі.

Про це на засіданні уряду в середу сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Він нагадав, що це засідання розпочнеться післязавтра в Ялті. "Роботи буде багато, і вона буде важлива для нас, для розвитку української економіки. До порядку денного включено понад 20 питань, що стосуються різних аспектів інтеграції та взаємодії в рамках СНД", - заявив Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для України набув чинності договір про вільну торгівлю в СНД

Але, найголовнішим, на мою думку, передбачається розглянути питання розширення кількості учасників договору про зону вільної торгівлі. Ініціатором створення такого грандіозного стимулу для росту нашої спільної торгівлі кілька років тому була саме Україна. Сьогодні можна прямо сказати: "Ми прийняли тоді правильне рішення". Договір про зону вільної торгівлі вже набрав чинності з 20 вересня", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко вже розуміє: угоди з ЄС досі немає через політику

За словами прем'єр-міністра, це вигідно для всіх. "Але якою б мірою, залежить від нас самих, адже для отримання ефективного остаточного результату, потрібно докласти ще багато зусиль", - резюмував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: В питанні ЗВТ з СНД — найголовніше це кількість учасників договору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі