середа, 14 серпня 2013 11:10

Азаров розповів, як погано Україні без Митного союзу

Азаров розповів, як погано Україні без Митного союзу
Микола Азаров. Фото:lenta-ua.net

В той час як Україна активно готується до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, не можна допустити ослаблення євразійського вектора української зовнішньої політики.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у середу, відкриваючи засідання Кабміну.

"Сьогодні не можна допустити ослаблення євразійського вектора нашої зовнішньої політики, втрату ринку для наших товарів і послуг в країнах Митного союзу, а певні негативні наслідки вже проявляються", - сказав він.

Азаров зазначив, що Україна несе втрати через скорочення обсягів взаємної торгівлі товарами і послугами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киргизія теж взялася перевіряти продукцію "Рошен"

"Хочу підкреслити, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не перешкоджає поглибленню відносин з Митним союзом у рамках розширення вже існуючої зони вільної торгівлі", - додав прем'єр.

Він повідомив, що найближчим часом буде завершено аналіз наслідків підписання Угоди про асоціацію з ЄС для розвитку коопераційних зв'язків між підприємствами України та МС,зокрема, в ракетно-космічній, машинобудівній, авіапромислової та оборонній сферах.

Крім того, прем'єр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України спільно з МЗС прискорити підготовку конкретних пропозицій щодо приєднання до окремих угод та технічних регламентів МС.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, як погано Україні без Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

298

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі