вівторок, 22 червня 2010 13:57

Азаров пояснив, чому аудитори копають під Тимошенко

Азаров пояснив, чому аудитори копають під Тимошенко

Прем"єр Микола Азаров заявляє, що не знає поки, над чим працює найнята урядом американська компанія для розслідування діяльності попереднього уряду.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок.

"Зараз працює компанія відома аудиторська. Я, відверто кажучи, не знаю, де вона працює, над чим вона працює. Є програма і ця програма, швидше за все, виконується", - сказав він.

У той же час Азаров підкреслив, що таке розслідування мало відбутися.

"Уряд, який вперше в історії своїми діями заподіяв колосальну шкоду країні, вимірювана мільярдами доларів... кожен місяць ми зараз віддаємо 5 мільярдів гривень боргів. Такого ніколи не було", - сказав він

"То що уряд не заслуговує оцінки? Чому вони брали під 30% кредити, а ми прийшли і стали брати під 15%?" - обурився він.

"Хтось має ж відповісти, у чию кишеню йшла різниця... Хтось має відповісти за незаконні рішення, що міжнародні суди зараз визнають країну винною і ставлять за обов'язок країні виплачувати колосальні санкції (Рішення Стокгольмського суду по РУЕ і Нафтогазу)", - заявив Азаров.

За один рік Україна збільшила борг у три рази.

"Країна збільшили за один тільки рік свій зовнішній борг у три рази і опинилася на порозі... навіть важко виговорити це слово. І ніхто за це не має ніякої відповідальності нести?" - обурився прем"єр.

Азаров підкреслив, що мова йде про правові порушення, а не про помилки.

"Будь-який уряд може робити помилки. Людина, яка нічого не робить, помилок не робить. Але той, хто працює, нікуди не дінешся, ми не обчислювальна машина, навіть колективний розум, експертні оцінки приводять до неточних недостовірних рішень... Але ніхто не має права приймати незаконні рішення", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи не боїться він, що його уряд також може бути обвинувачений в зловживаннях, Азаров сказав:

"Я завжди говорю всім членам уряду, що ми повинні думати про те, що коли ми підемо, а ми обов'язково підемо, ми не вічні, нашу роботу будуть дуже ретельно оцінювати. Ми повинні працювати так, щоб не давати ні найменшого приводу, сумніватися принаймні в нашій чесності".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Азаров пояснив, чому аудитори копають під Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі