пʼятниця, 15 квітня 2011 11:38

Азаров каже, що в усьому винна війна у Лівії

Азаров каже, що в усьому винна війна у Лівії

В України є всі можливості стати потужною країною.

Про це в інтерв'ю журналістам під час візиту в Південнокитайське місто Санья сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"У нас є всі можливості стати потужною серйозною державою, яка буде швидко розвиватися", - цитує прес-служба уряду слова українського прем'єра.

При цьому прем'єр зазначив, що військовий конфлікт в Лівії завдав серйозного удару по Україні.

"Глава уряду нагадав, що до подій у Лівії барель нафти на світових ринках коштував 80 доларів, а зараз вже 122, відповідно, в Україні літр 95-го бензину коштував 8 грн., а зараз 9,8 гривень. Таке зростання цін на нафту і, відповідно, на газ - це, перш за все, гальмування економічного розвитку - і світового, і нашого", - підкреслила прес-служба Кабміну.

Говорячи про можливість приєднання України до об'єднання БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка - ред.), Микола Азаров зазначив, що "питання приєднання чи неприєднання України до будь-чого - це питання, яке залежить від нас самих: від того, наскільки швидко ми виберемося з кризи, станемо потужними".

У зв'язку з цим прем'єр відзначив, що ще кілька років тому Китай відставав від України за рівнем економічного розвитку.

"Ще років 5 тому для нас це було б дивно...Це тому, що ми 5 років топталися на місці, а Китай динамічно розвивався, нам треба вирішувати свої проблеми, швидко досягати інтенсивного розвитку, зростання доходів населення, а потім, якщо буде така необхідність, будемо думати про приєднання", - резюмував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров каже, що в усьому винна війна у Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі