четвер, 30 серпня 2018 15:45

Автівки "сім'ї" Януковича знайшли нового власника

Автівки "сім'ї" Януковича знайшли нового власника
Машини наближеного до екс-президента Віктора Януковича олігарха Сергія Курченка передали нацагентству. Фото: pravda.if.ua

Печерський райсуд Києва передав Нацагентству з розшуку та управління корупційними активами автомобілі Aston Martin та BMW 760і олігарха Сергія Курченка. Про це повідомляє "Українська правда".

Автівки проходили у справі про злочинну діяльність створеної екс-президентом Віктором Януковичем організованої злочинної групи. Її відкрили 31 січня 2013-го за фактами вчинення злочинною організацією тяжких злочинів, пов'язаних із привласненням майна шляхом зловживання владою та відмиванням злочинних доходів.

Клопотання задовольнили на прохання Генеральної прокуратури.

У травні 2014-го під час розслідування "з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків" слідчі наклали арешт на рахунки Курченка, а також на його рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Тоді йшлося про один Aston Martin і два BMW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Януковича прибрав до рук телеканал

Віктора Януковича обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. Оболонський райсуд Києва викликав Віктора Януковича, його адвокатам дали місяць на ознайомлення зі справою.

Зараз ви читаєте новину «Автівки "сім'ї" Януковича знайшли нового власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі