субота, 27 червня 2015 14:00

Аваков просить Генпрокуратуру примусово доставити Льовочкіна на допит

Аваков просить Генпрокуратуру примусово доставити Льовочкіна на допит
Фото: Уніан

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС просить Генеральну прокуратуру забезпечити через парламент примусовий привід народного депутата Сергія Льовочкіна (фракція "Опозиційний блок") на допит як свідка у справі про вбивство екс-депутата Олега Калашникова.

"МВС внесло звернення в Генпрокуратуру, з пропозицією внести відповідне подання до парламенту, з метою забезпечення примусового приводу депутата Льовочкіна на допит в якості свідка у справі про умисне вбивство", - написав він на сторінці в Фейсбуці в суботу.

Глава МВС підкреслив, що Льовочкін жодного разу не відреагував на неодноразові виклики на допит, чим перешкоджає об'єктивному розслідуванню.

"МВС вже зверталося безпосередньо до голови Верховної Ради з проханням забезпечити свідчення депутата, що має важливе значення для слідства у цій резонансній справі. Результат - нуль", - нарікає Аваков.

Олег Калашников - екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів, був застрелений 15 квітня 2015 на порозі власної квартири на житловому масиві Виноградар у Києві.

Льовочкін був викликаний на допит 28 травня і 2 червня. 4 червня він заявив, що не отримував повістки. Він також сказав, що готовий свідчити у справі про вбивства журналіста Олеся Бузини і колишнього народного депутата Олега Калашникова, хоч і вважає їх розслідування "політичним фарсом".

Зараз ви читаєте новину «Аваков просить Генпрокуратуру примусово доставити Льовочкіна на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі