четвер, 03 листопада 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Атака" на кораблі РФ у Севастополі: Кулеба сказав, хто за цим стоїть

"Атака" на кораблі РФ у Севастополі: Кулеба сказав, хто за цим стоїть
Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив про "людей доброї волі", які стоять за "бавовною" в Севастополі 29 жовтня. Фото: twitter.com/DmytroKuleba

За нещодавньою атакою на кораблі Чорноморського флоту Росії у Севастопольській бухті стоять "люди доброї волі".

Інцидент в окупованому Севастополі стався вранці 29 жовтня. Про причетність до нього "людей доброї волі" заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Сadenaser.

Його запитали, хто стоїть за атакою безпілотників на Севастопольську бухту, якщо не Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися супутникові знімки флагмана РФ "Адмірала Макарова", ймовірно, він пошкоджений

"Люди доброї волі", – відповів голова української дипломатії.

Зазначимо, що офіційний Київ відкидає свою причетність до подій у Севастополі 29 жовтня.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі Чорноморського флоту Росії в акваторії Севастопольської бухти.

Пізніше російське міноборони назвало інцидент "терактом Збройних сил України", який ті нібито готували "під керівництвом британських фахівців". У Лондоні це заперечили.

Унаслідок атаки по російських кораблях у Севастополі знищено чи пошкоджено від трьох до 10 кораблів. Серед них кораблі – носії ракет "Калібр". Тепер ударна спроможність росіян з моря знизиться, заявили у військово-морських силах України.

Президент Росії Володимир Путін публічно заявив, що масований обстріл України 31 жовтня є "частково" відповіддю на підбиті кораблі Чорноморського флоту в Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «"Атака" на кораблі РФ у Севастополі: Кулеба сказав, хто за цим стоїть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі