четвер, 18 липня 2024 18:24

Арахамія прокоментував законопроєкт, який дозволяє корупціонерам заплатити штраф

Арахамія прокоментував законопроєкт, який дозволяє корупціонерам заплатити штраф
Давид Арахамія каже, що закон допрацюють. Фото: rada.gov.ua

Схвалений у першому читанні законопроєкт 11340, який дозволяє корупціонерам піти на угоду зі слідством та заплатити штраф, був вимогою міжнародних партнерів у рамках Ukraine Facility Plan.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав про це у Telegram.

"Депутати взагалі не підіймали питання угоди зі слідством в корупційних правопорушеннях. Це надійшло від наших партнерів у рамках зобов'язань Ukraine Facility Plan. Сьогодні голосували урядову версію, тому що уряд визначений перемовником з ЄС по цьому плану", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада проголосувала за підвищення акцизу на пальне

Арахамія каже, що до проєкту закону, який пройшов перше читання, є перелік зауважень у письмовій формі від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду. Але угода корупціонера зі слідством - це право прокуратури, а не обов'язок.

"Фінальна версія законопроєкту все одно буде проходити "залік" від міжнародників. Якщо громадянське суспільство вважає цей законопроєкт "зрадою", у нього є право і можливість надати свої аргументи представникам посольств і міжнародних організацій. Але я впевнений, що все буде гарно доопрацьовано до другого читання, як це вже було багато разів в подібних ситуаціях", - додав глава фракції.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт, який дозволить корупціонерам офіційно відкупитись від покарання. Урядову ініціативу, яка містить корупційні ризики, підтримав 231 народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія прокоментував законопроєкт, який дозволяє корупціонерам заплатити штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі