середа, 27 лютого 2008 14:32

Янукович виступив перед депутатами Європарламенту

Янукович виступив перед депутатами Європарламенту
"Як ви знаєте, Україна зараз переживає черговий "цікавий період" суспільного розвитку", - заявив лідер ПР Віктор Янукович в своєму виступі на 10-му засіданні Комітету з парламентської співпраці між Україною і Європейським Союзом.

"Я б дипломатично охарактеризував його як "динамічний українсько-український діалог про необхідність дотримання європейських цінностей", - додав лідер "регіоналів, і підкреслив, що має на увазі саме "дотримання, а не тільки лише декларування".

Янукович поскаржився європарламентарям на те, що українська влада останнім часом відходить від принципів прозорості і публічності, дій виключно в рамках правового поля, пошани до законів і Конституції і до власного народу.

"Каталізатором подій став відомий лист трьох керівників держави, щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Я не прихильник винесення наших внутрішніх проблем на широку міжнародну громадськість. Ми можемо і повинні самі розбиратися", - заявив Янукович, але додав, що вважає за необхідне пояснити європарламентарям позицію ПР щодо "листа трьох".

"Ми принципово виступаємо проти того, щоб кардинальні проблеми життя держави вирішувалися таємно, без обговорення і ухвалення рішень в уряді і Верховній Раді".

"На жаль, ситуація з НАТО - не поодинокий приклад, - додав Янукович. - Серйозну стурбованість викликають спроби істотно змінити Конституцію в обхід парламенту України".

В той же час лідер ПР в своєму виступі заявив, що на його думку, "всі питання порядку денного... можна вирішити через діалог і пошук компромісів".

За матеріалами: сайт Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович виступив перед депутатами Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі