субота, 01 червня 2013 12:05

Янукович наказав Кабміну краще наглядати за українськими дітьми, усиновленими іноземцями

Янукович наказав Кабміну краще наглядати за українськими дітьми, усиновленими іноземцями
Віктор Янукович видав указ для Кабміна. Фото: liga.net

Президент України Віктор Янукович доручив Уряду вдосконалити діяльність зі здійснення нагляду за дотриманням прав дітей, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України, а також забезпечити ефективний захист їх прав і законних інтересів.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Згідно з документом, Прем'єр-міністр Микола Азаров до 1 липня має забезпечити вирішення в установленому порядку питання щодо збільшення граничної чисельності працівників закордонних дипломатичних установ України для ефективного виконання у Сполучених Штатах Америки, Італійській Республіці, Французькій Республіці, Королівстві Іспанія функцій з нагляду за дотриманням прав дітей, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович дав звання "Мати-героїня" 5 тисячам українських жінок

Крім того, Уряд має проаналізувати ефективність здійснюваного закордонними дипломатичними установами України нагляду за дотриманням прав таких дітей, передбачивши дієві механізми щодо виявлення випадків порушення їх прав, забезпечення належного захисту прав таких дітей, у тому числі шляхом їх повернення в Україну.

Міністру закордонних справ Леоніду Кожарі Президент доручив ужити заходів щодо вдосконалення порядку ведення закордонними дипломатичними установами України консульського обліку дітей - громадян України, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав Кабміну краще наглядати за українськими дітьми, усиновленими іноземцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі