середа, 02 квітня 2014 19:48

Янукович послідовно відпрацьовує "меседжі" Росії - Золотарьов

Янукович послідовно відпрацьовує "меседжі" Росії - Золотарьов
Фото: АР

Політолог Андрій Золотарьов зазначає, що екс-президент Віктор Янукович звертається до українського політикуму і демонструє ставлення Росії щодо України. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Янукович хотів нагадати, що ще живий і з ним нічого не трапилось. Віктор Федорович працює під жорстким контролем Федеральної служби безпеки. Саме тому послідовно відпрацьовує "меседжі", які ми вже чули від російських чиновників. Цього разу Янукович відпрацьовував такі "меседжи". Перше, ставлення російської політики щодо України. Друге, що у Києві відбувся заколот за участі закордонних спецслужб. Загалом з його виступу ми нічого важливого для себе не почули", - розповів він.

Експерт зазначає, що Янукович звертається до українського політикуму.

"Перший його виступ ніхто серйозно не аналізував. Скоріше обмінювались чутками, враженнями. Тому що суспільство розуміє, що Янукович - це перегорнута сторінка в історії України. Зараз його по заявам політичні аналітики, які працюють на владу, можуть передбачити чого чекати від сусіда чи що ще зробить Янукович, до чого додумається", - розповів експерт.

Він зауважив, що Янукович перетворився на інструмент зовнішньої політики Росії.

"Росія зрозуміла, що швидку гра щодо півдня-сходу не вийде і змінила стратегію на більш довгострокову. Для цього їм виявився потрібен Янукович. Вірогідність вторгнення в Україну зменшується. Починається щось на кшталт політичних перемов. Путін зрозумів, що треба буде діяти більш політичними засобами, чекати загострення внутрішньо-політичної, економічної, соціальної ситуації", - розповів політолог.

Експерт переконаний, що виступи Януковича триватимуть допоки буде потрібен Путіну.

"Як тільки він виявиться не потрібен Путіну він його з великим задоволенням зіллє. Може видати його Україні. Як найменше до 25 травня Янукович буде потрібен Росії. Янукович перетворився у дрібну політичну маріонетку в чужих геополітичних іграх", - додає Золотарьов.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович послідовно відпрацьовує "меседжі" Росії - Золотарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі