четвер, 21 квітня 2011 11:52

Янукович похизувався релігійною виваженістю

Янукович похизувався релігійною виваженістю

Україна є багатоконфесійною країною, що обумовлює проведення виваженої політики у релігійній сфері.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це заявив президент України Віктор Янукович на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій України.

За словами Януковича, політика влади спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій, забезпечення рівних прав і можливостей, утвердження терпимості та поваги між віруючими.

Президент також додав, що за роки незалежності Україна зробила суттєві кроки для забезпечення належного статусу релігійних організацій.

"На сьогодні знято більшість обмежень у діяльності церкви й закладено основи співробітництва держави і церкви. На це націлена, зокрема, й реформа влади. На Міністерство культури України покладено функції проведення державної політики у сфері релігії. Упевнений, що така оптимізація роботи принесе корисні плоди", - сказав Янукович.

Надзвичайно важливим для забезпечення права на свободу совісті, на його думку, є розвиток відносин центральних і місцевих органів влади з релігійними організаціями у різних сферах. Широке поле роботи є, зокрема, в сфері освіти, трудових відносин, відповідної підтримки військових формувань.

Нагадаємо, раніше народні депутати від "Нашої України" направили депутатський запит до генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу тиску на священників Української православної церкви Київського патріархату з метою змусити їх перейти в УПЦ Московського патріархату.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що зустрінеться із зверхниками усіх українських церков у Чистий четвер, 21 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Янукович похизувався релігійною виваженістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі