четвер, 15 листопада 2012 18:29

Янукович підписав Кодекс цивільного захисту України

Янукович підписав Кодекс цивільного захисту України
У відомстві зазначають, що реалізація кодексу усуне суперечності та дублювання законодавства. Фото: panorama-mukachevo.com

Президент України Віктор Янукович підписав Кодекс цивільного захисту України, за який Верховна Рада проголосувала 2 жовтня.

"Кодекс забезпечує функціонування цілісної системи цивільного захисту в Україні з урахуванням кращого світового досвіду. Правові норми в цій сфері досі регулювали близько 10 законів України, при цьому деякі з них втратили свою актуальність і потребували скасування", - йдеться в повідомленні прес- служби Міністерства надзвичайних ситуацій України в четвер.

У відомстві зазначають, що реалізація кодексу усуне суперечності та дублювання законодавства, розділить повноваження і функції центральних і місцевих органів виконавчої влади, суб'єктів господарської діяльності, визначить в єдиному законодавчому акті основи державної політики у сфері цивільного захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО вирішила розробити Кодекс цивільного захисту

"Одним із головних досягнень даного нормативно-правового акта є впровадження заходів для зменшення наглядових і контрольних функцій у сфері техногенної та пожежної безпеки. Повністю скасовується процедура отримання дозволів органів пожежної безпеки на початок робіт, встановлюється виключно судовий порядок зупинення роботи суб'єктів господарювання і тільки при наявності порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю людей. Це в свою чергу дозволить суттєво полегшити умови ведення бізнесу в Україні", - підкреслюють у МНС.

Кодекс цивільного захисту вже набув чинності. При цьому він вступить у дію з 1 липня 2013 року. У зв'язку з цим МНС України у взаємодії з іншими органами виконавчої влади розпочали роботу з підготовки понад 100 нормативно-правових актів для вдосконалення системи цивільного захисту населення.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав Кодекс цивільного захисту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі