субота, 07 грудня 2013 14:45

Янукович підпише угоду про Митний союз 17 грудня, документи вже готові - Яценюк

Янукович підпише угоду про Митний союз 17 грудня, документи вже готові - Яценюк
Арсеній Яценюк викрив плани Януковича. Фото: rada2012.net.ua

Президент України Віктор Янукович планує підписати угоду з Росією про вступ України до Митного союзу 17 грудня, стверджує лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

"За нашими даними він планує підписати це ( угоду про стратегічну співпрацю з РФ, що передбачає вступ України в МС - ред.) 17 грудня", - заявив Яценюк на брифінгу в Штабі національного опору в суботу в Києві.

Опозиціонер додав, що за його даними, угоду вже підготовлено і парафовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приєднання України до МС на зустрічі Путіна та Януковича не обговорювалося - прес-служба президента

Він також підкреслив, що Янукович не має повноважень підписувати договір про вступ до МС.

На думку Яценюка, Верховна Рада не ратифікує таку угоду.

"Будь-яке підписання угод про формування нового Радянського Союзу - це розкол країни. І це зовсім інший Майдан, ніж той, який є сьогодні", - підсумував він.

Раніше прес -секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що президенти Росії і України Володимир Путін і Віктор Янукович на зустрічі в п'ятницю в Сочі обговорили порядок денний двосторонньої міждержавної комісії, засідання якої відбудеться 17 грудня в Москві. Однак питання про можливе приєднання України до Митного союзу не обговорювалося, стверджує Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підпише угоду про Митний союз 17 грудня, документи вже готові - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

523

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі